SÅDAN VÆLGER DU DEN RIGTIGE LAMPE TIL DIN STUE

Sådan vælger du den rigtige lampe til din stue

En af de vigtigste ting i din stue er belysningen. Det er med til at sætte stemningen i rummet, og det kan have stor indflydelse på, hvordan rummet føles. Derfor er det vigtigt, at du tager nogle overvejelser, inden du køber nye lamper. Her får du nogle tips til, hvordan du vælger den rigtige lampe til din stue.

Overvej formålet med lampen

Det første du skal tænke over, når du vælger lampe til din stue, er hvad formålet med lampen er. Skal den være med til at skabe en hyggelig atmosfære? Eller skal den være praktisk, så du kan se, hvad du laver? Dit svar på dette spørgsmål er med til at afgøre, hvilken type lampe du skal vælge. Hvis du for eksempel gerne vil have en hyggelig atmosfære i din stue, så kan det være en god idé at vælge en af de le klint lamper, der er kendt for at skabe en hyggelig stemning.

Overvej størrelsen på lampen

Når du vælger lampe til din stue, skal du også overveje, hvor stor lampen skal være. Hvis du gerne vil have en hyggelig atmosfære, så skal lampen ikke være for stor, da det kan virke for overvældende. Hvis du gerne vil have en praktisk lampe, så skal den ikke være for lille, da det kan være svært at se, hvad du laver. Størrelsen på lampen afhænger ligeledes af, hvor mange lamper du gerne vil have i rummet, samt hvor stort rummet er.

Overvej farven på lampen

Når du vælger lampe til din stue, skal du også overveje, hvilken farve lampe du vil have. Hvis du gerne vil have en rolig atmosfære i din stue, så kan det være en god idé at vælge en lampe i en varm og behagelig farve. Hvis du derimod blot søger en praktisk lampe, så kan det være en god idé at vælge en lampe i en mere neutral farve, der falder i ét med resten af stuen.

Overvej prisen på lampen

Når du vælger lampe til din stue, skal du også overveje, hvor meget du vil spendere på lampen. Lampen behøver ikke at være dyr for at være god, men det kan være en god idé at spendere lidt ekstra på en lampe, hvis den skal være med til at sætte stemningen i din stue. Læg et budget for dit lampekøb på forhånd, så du ikke får købt en lampe, der ikke passer til dit rådighedbeløb.