Skal du have støtte til dine bøger?

Det er en velkendt situation: man sætter en bog tilbage på boghylden, efter at have læst i den, og pludselig skrider en hel række af bøger og en tsunamiagtig dominoeffekt opstår på hylden i reolen. Man forsøger med flere små lynindgreb at standse katastrofen, men der er ikke noget at gøre. Der må startes forfra med opbygningen af den pæne bogrække. Man begynder at overveje hvad der skal stå for enden og holde sammen på det hele.

En bogstøtte er naturligvis løsningen på det problem. Vi ved det godt. Også selvom vi har prøvet med alle mulige andre ting. Nogle har haft en keramikskulptur stående for enden af bogrækken, andre en brosten og atter andre en sko, og du kan sikkert komme med flere eksempler. Og dybest set så ved vi godt alle sammen at det eneste rigtigt effektive er en bogstøtte. En bogstøtte stopper skred i bogrækker effektivt. Det gør en buste af Mozart ikke.

Styr på sagerne

Mange skal igennem en fase med “bogstoppere” som de førnævnte eksempler, inden de endelig kommer til fornuft og indser, at kun en rigtig bogstøtte kan klare opgaven at holde sammen på rækkerne af bøger i reolen. Hvis du endnu ikke er nået til den fase, så kan du springe den over nu, og gå direkte til den rigtige løsning. Anskaf dig en bogstøtte eller flere. Det giver en herlig orden og kontrol over bogsamlingen.

For det er jo skønt med bøger. Og bogreoler er så hyggelige, når de står der med alle de forskellige bogrygge, som et flot maleri op ad væggen. Og med bogstøtte er du sikker på at rækkerne står som de skal. Smukt ser det ud og effektivt er det.

Den moderne bogstøtte

Overskriften er lidt vildledende, for den moderne bogstøtte ser præcis lige sådan ud som en bogstøtte gjorde for tyve eller tredive år siden. Der er tale om tidløst design, som aldrig går af mode. Der støttes stadig bøger i dag, som de støttedes for 30 år siden. Det er egentlig meget hyggeligt at tænke på. Længe leve den gode gamle bogstøtte!