Skal du have koi karper?

Det er skønt med vand i haven. Vand reflekterer lys og spejler havens træer og buske. Vand virker beroligende på menneskene i haven. Der kommer en meditativ stemning, som er vældig behagelig at hengive sig til, når man er kommet træt hjem efter en lang dag på job. Der er bare noget over vand, det må vi nok alle erkende. Og en havedam med smukke fisk og planter vil glæde sin ejer hver dag i mange år og hjælpe mod stress og tungsind.

Med koi karper i din havedam får du nogle af de smukkeste fisk man kan tænke sig. Og koi karper er meget velegnede til at have gående i en havedam. Der er naturligvis krav, der skal være opfyldt for at koi karper skal kunne trives i din havedam. Der skal være et større område med en dybde på mindst en meter, så dine koi karper kan søge med bunden ved lave temperaturer. Der skal også være et stort og effektivt filter, der kan holde vandet rent og klart.

God plads er en fordel

Man har en tommelfingerregel, som siger at man skal have tusind liter vand for hver koi karpe man anskaffer sig. For koi karper vil gerne have god plads, så trives de bedst. Masser af vand omkring sig er lige noget for koi karper. Der skal være plads til at svømme og bevæge sig.

Og så skal koi karper jo også have foder. Der er forskellige typer foder til de forskellige årstider, for koi karper spiser forskelligt alt efter temperaturen i vandet. Det er ikke så indviklet som man tror, men det er godt lige at have sat sig ind i de ting, inden man kaster sig ud i sit projekt.

Der er flere arter at vælge imellem

Hvis man skal have koi karper, så er der flere forskellige arter. Det er godt at sætte sig ind i, specielt hvis man har specielle ønsker om farver og farvekombinationer. Man kan få koi karper i farver fra orange og helt over i det blå. Det er værd at tjekke ud, inden man køber. God fornøjelse.