Plant frugttræer i din have

Husker du dengang, du rendte rundt i haven, klatrede i træer og samlede æbler op fra havens æbletræ? Frugttræer dekorerer ikke blot haven på smukkeste vis, men spreder også en masse glæde og gode stunder. De fleste af os har et minde eller to om frugttræer, så hvorfor ikke plante dine egne, som kan sprede glæde og godt humør for dig og din familie? De fleste kender nok til de klassiske æbletræer, men man kan faktisk plante alle mulige forskellige slags frugttræer i sin have, som du kan få stor gavn af.

Hvilke frugttræer skal du plante?

Frugttræer kan blive store og smukke, og spreder sig ofte så meget, at de danner dejlige skyggepladser rundt i din have, som I sammen kan hvilke jer under. Frugttræer er enormt nemme at passe, de passer nærmest sig selv. Derfor er et frugttræ ideelt for dig, som ikke har så meget tid i hverdagen til at passe dem, men gerne vil nyde træernes smukke syn.

Et sjældent frugttræ

Der findes et hav af forskellige frugttræer heriblandt de klassiske æbletræer, blommetræer, kirsebærtræer. Men vidste du, at der faktisk mere sjældne frugttræer, som sagtens kan plantes i din have også? Dette kunne f.eks. gælde et figentræ, som er et udbredt frugttræ, der vokser i tempererede og subtropiske områder.

Selvom træet vokser i subtropiske områder, tåler træet faktisk en del kulde, og derfor kan træet dyrkes på friland selv i lille Danmark. Er du dog planer om gerne at ville kunne spise fignerne, som vokser på dit træ, bør du dyrke og hold dit figentræ i et drivhus eller i en udestue for at sikre, at træets frugter er modne.

Figentræet kan også placeres op af en mur, hvor der er varme og læ. Hvis træet rigtig skal trives, skal den rigtige jord til. Vælger du derfor at plante et figentræ i din have, bør du give træet en nærrigsfattig og kalkrig jord.

Sørg også for at vandet, du vander træet med, kan drænes, så træet ikke drukner i vand. Om sommeren kan du tynde ud i træet blade, så træet figner kan få lys nok til at modne.