Få fordelene ved en tilstandsrapport

De fleste som sælger sin bolig, vælger at få lavet en tilstandsrapport. Det er ikke helt dumt. Der er nemlig en del fordele forbundet med at lave en sådan. Når man sælger sin bolig. har man nemlig alt ansvar for eventuelle fejl og mangler forbundet med huset i 10 år efter salget. For at undgå at stå med alt ansvaret selv, kan man vælge at købe en tilstandsrapport.

Der er nogle forskellige typer af tilstandsrapporter. Det kan være en god ide at vælge en som også indeholder et energimærke. Dette energimærke viser hvordan, man kan få forbedret sit energiforbrug. På hjemmesiden botjek.dk kan man læse om de forskellige pakkeløsninger. På den måde kan man vælge en pakke efter behov, når boligen skal sælges.

Forstå energimærke

Et energimærke har nogle forskellige formål. Det første er at undersøge og visualisere energiforbruget i given bygning. Forskellige parametre sammenlignes. Derefter fungerer dette som en deklaration af varen. Det gælder både ved salg og ved udlejning. Derudover kan man gennem mærket få et overblik over forbedringer, når der skal ombygges eller renoveres.

Det er faktisk et krav at få lavet et energimærke, når man sælger en bolig eller et byggeri. Der er dog nogle undtagelser. Det gælder blandt andet sommerhuse og mindre beboelser, som er mindre end 60 kvadratmeter. Bygger man selv et hus, skal det energimærkes, inden man tager boligen i brug. Alt dette er til for at godkende byggeriet i forhold til regler.

Vælg den rette pakkeløsning

Man kan vælge en pakkeløsning alt efter behov. Så hvis man udelukkende har brug for en tilstandsrapport eller blot et el-eftersyn, kan dette vælges separat. Vil man sørge for at være helt dækket ind, kan man vælge alle tre rapporter i én enkelt pakke. Derved får man både energimærke, tilstandsrapport og el-eftersyn.

Der er mange fordele ved at være dækket ind med hele pakken. På den måde er man helt sikret med det samme. Derudover sparer man også en del tid og penge. Der foreligger nemlig en samlerabat ved køb af alle tre dele. Man behøver også kun at få besøg en enkelt eller to gange. Rapporten modtager man indenfor 48 timer efter besøget.